Все про повірку лічильників

Шановні абоненти!

Комунальне підприємство "Пирятинський міський водоканал" повідомляє про необхідність повірки засобів обліку холодної води відповідно до нових вимог. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №440, яка набула чинності з 4 червня 2023 року, споживачі, у яких минув термін повірки лічильників, повинні зробити її протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду.

Починаючи з 1 жовтня 2023 року, споживачам, у яких термін повірки лічильників перевищує 4 роки (це стосується всіх споживачів, яких лічильники були встановлені до 2020 року), будуть нараховуватись платежі за централізоване водопостачання відповідно до Нормативів питного водопостачання.

Для виконання повірки лічильників, абонентам КП "Пирятинський міський водоканал" потрібно виконати таку схему дій:

1. Звернутись до абонентського відділу КП "Пирятинський міський водоканал" за адресою м.Пирятин, вул. Приудайський узвіз, 31  та подати заяву на розпломбування лічильників.

2. Очікувати візиту контролера, який розпломбує лічильник(и) та складе акт, де будуть зафіксовані дані лічильника(ів) на момент розпломбування.

3. Зняти лічильник(и) та віддати його(їх) на повірку у відповідну уповноважену організацію (наприклад КП «Лубни-Водоканал») АБО придбати та встановити новий лічильник.

4. Після проведення повірки надати результати повірки в абонентський відділ, подати заяву на опломбування лічильників та встановити лічильник(и).

5. Очікувати візиту контролера, який опломбує лічильник(и) та складе акт, в якому будуть зафіксовані дані лічильника(ів) на момент опломбування.

Звертаємо вашу увагу, що самовільне зняття пломби з лічильника карається штрафом.

Будь ласка, дотримуйтесь вимог повірки лічильників, щоб мати точні показники та уникнути непорозумінь при нарахуванні за водопостачання.

З повагою,

Комунальне підприємство "Пирятинський міський водоканал"

Телефон для довідок: +380-5358-315-75, +38066-001-22-70