Повірка лічильників

Постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2022 року №412, згідно з якою до завершення воєнного стану повірка лічильників не була обов‘язковою, втрачає чинність 04.06.2023 року.
Натомість Кабінет Міністрів України 7 квітня 2023 року ухвалив Постанову №440 ( яка набуде чинності 4 червня 2023), згідно з якою, споживачі, у яких минув термін повірки лічильників, повинні зробити її протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду!
На території Пирятинскьї громади опалювальний період закінчився 01 квітня 2023р. 

Загальна схема дій абонента КП «Пирятинський міський водоканал», у якого термін повірки лічильника(ів) перевищив 4 роки, виглядає наступним чином:
1. Звернутись до КП «Пирятинський міський водоканал» за адресою м.Пирятин, вул. Приудайський узвіз, 31, в абонентський відділ та подати заяву на розпломбування лічильника(ів);
2. Дочекатися візиту контролера, який розпломбує лічильник(и) та складе акт, де зафіксовано дані лічильника(ів) на момент розпломбування;
3. Зняти лічильник(и) та віддати його(їх) на повірку у відповідну уповноважену організацію;
4. Після проведення повірки надати її результати за адресою м.Пирятин, вул. Приудайський узвіз, 31, в абонентський відділ та подати заяву на опломбування лічильника(ів), встановити лічильник(и);
5. Дочекатися візиту контролера, який опломбує лічильник(и) та складе акт, у якому зафіксовано дані лічильника(ів) на момент опломбування.

НАГАДУЄМО! Ні в якому разі не знімайте лічильник(и) самовільно, не маючи на руках акту від представника КП «Пирятинський міський водоканал», в якому зафіксовано поточні показники лічильника(ів). Також не забувайте, що без опломбування водоміру, показники будуть вважатися недійсними і розрахунок буде проводитись відповідно до нормативів (норм) водоспоживання, в залежності від кількості зареєстрованих осіб.

З текстом Постанови можна ознайомитись нище:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 7 квітня 2023 р. № 440
Київ
Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного та надзвичайного стану
З метою забезпечення єдності вимірювань у державі в умовах воєнного та надзвичайного стану Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, засвідчені відбитком повірочного тавра на таких засобах чи записом з відбитком повірочного тавра у відповідному розділі експлуатаційних документів та/або оформлені свідоцтвом про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, строк дії яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану, чинні:
на територіях, тимчасово окупованих Російською Федерацією, на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на відповідних територіях;
на територіях активних бойових дій протягом шести місяців з дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (далі - перелік);
на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців з дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку.
2. Подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників на територіях, які включені до переліку, забезпечується:
на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного і надзвичайного стану на відповідних територіях, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
на територіях активних бойових дій протягом шести місяців з дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду;
на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців з дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку, але не раніше дня закінчення опалювального періоду.
3. Подання на повірку лічильників води, газу, електроенергії, теплолічильників на території України, крім територій, зазначених у пунктах 1 і 2 цієї постанови, забезпечується протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду.
4. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2022 р. № 412 “Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного стану” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 73, ст. 4432).
5. Ця постанова набирає чинності через 30 календарних днів з дня її опублікування.
Прем'єр-міністр України Д. ШМИГАЛЬ