УВАГА! УВАГА! УВАГА! ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ

                                    УВАГА ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ ХОЛОДНОЇ ВОДИ

                                Шановні споживачі послуги централізованого водопостачання!

           Відповідно до пункту 1 статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» Законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту.

           Згідно пункту 5 частини 4 статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором.

           Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження міжповірочних інтервалів законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, за категоріями» від 13.10.2016 р. № 1747 міжповірочний інтервал для лічильників води становить 4 роки відповідно.

            Для нових лічильників ви можете легко визначити дату повірки, додавши 4 роки до дати виробництва лічильника, що вказана в технічному паспорті приладу. Зверніть увагу, що 4 роки треба відраховувати саме від цієї дати, а не від дати встановлення лічильника.

            Якщо ваш лічильник вже проходив періодичну повірку, її дату ви можете подивитись у виданому вам свідоцтві. Зберігаючи ці документи, ви завжди зможете розрахувати наступну дату повірки.

            В зв’язку з цим, споживачам послуги централізованого водопостачання, в яких лічильники холодної води з простроченим терміном повірки (більше 4-х років) необхідно провести чергову повірку. Для цього потрібно звернутись в абонентську службу КП «Пирятинський міський водоканал» з заявою про розпломбування лічильника. На протязі 7 днів представником підприємства буде проведено розпломбування лічильника зі складанням відповідного акту. Після розпломбування лічильника холодної води вами проводиться демонтаж вимірювального засобу обліку та здається на повірку або встановлюється новий повірений лічильник (термін повірки якого не минув). Найближча метрологічна лабораторія знаходиться в місті Лубни на комунальному підприємстві «Лубни-водоканал».

          Повідомляємо, що для споживачів КП «Пирятинський міський водоканал», лічильники яких не будуть повірені, нарахування за послуги з централізованого водопостачання будуть проводитись у відповідності до нормативів питного водопостачання (по нормі) враховуючи кількість проживаючих за тією чи іншою адресою та умови проживання.